La nena de 10 anys de Riudaura (la Garrotxa) que dimecres passat va tenir un atac de cor a la piscina municipal de les Preses va morir dissabte. La menor va patir una aturada cardiorespiratòria mentre assistia a un curset de natació del Casal de les Preses. Rescatada de l'aigua, se la va traslladar amb helicòpter en estat crític i pronòstic reservat a l'Hospital de Sant Pau de Barcelona i finalment va morir dissabte al migdia com a conseqüència de les lesions. La petita serà incinerada demà, dimarts.

L'Ajuntament de Riudaura i les Preses va celebrar el mateix dissabte a la tarda un ple extraordinari en què va decretar tres dies de dol. Ahir es van tancar les zones de les piscines on la petita va tenir la parada cardíaca en mostra de dol i es va organitzar a Riudaura un acte amb psicòlegs per als monitors i els amics i companys de la nena.

Intervenció dels professionals

Per la seva banda, l'Ajuntament de Riudaura i les Preses defensa que no es va produir cap negligència i que la piscina té tots els permisos establerts per la llei. Segons l'Ajuntament, en el moment en què la nena va donar senyals de no trobar-se bé, els monitors i socorristes la van treure de l'aigua. El consistori garrotxí ha defensat la ràpida actuació dels professionals que van encarregar-se de socórrer la nena.