El PSOE i Units Podem arrenquen avui les negociacions per buscar acords parlamentaris amb una primera reunió dels seus equips al Congrés, que encapçalen els líders dels dos partits, Pedro Sánchez i Pablo Iglesias.

Fonts socialistes van informar ahir Efe que amb aquesta trobada es vol generar un «espai de diàleg que tingui continuïtat» en el temps, mentre que des Podem s'ha posat l'accent a començar a treballar «sense pressa però sense pausa» per construir una alternativa progressista de govern i obrir una relació «diferent» amb els socialistes.

La trobada es produeix després que el president de Castella-la Manxa, el socialista Emiliano García-Page, oferís al líder de Podem a la regió, José García Molina, entrar al govern regional.

Aquest és un principi d'acord que ha donat un gir a les relacions d'ambdues formacions polítiques però que haurà de rebre el vistiplau de les bases de la formació morada.

A més, Sánchez arriba a aquesta reunió després d'acordar amb el PSC un pla d'actuació conjunta per impulsar a partir del pròxim període de sessions del Congrés una subcomissió o un altre òrgan que comenci a treballar en els continguts d'una reforma constitucional federal.

A la reunió prevista per a avui, els líders dels dos partits han acordat centrar-se en «qüestions polítiques generals» i que es preparin equips específics per abordar al llarg de les properes setmanes assumptes concrets de col·laboració parlamentària.