El secretari d'Organització del PSC, Salvador Illa, ha mostrat la seva "preocupació" per la dimissió del director general dels Mossos d'Esquadra, Albert Batlle, i ha esperat que no suposi una "avançada de radicalització" al Departament d'Interior. En roda de premsa, Illa ha esperat "no haver de lamentar" que el canvi al capdavant de la policia catalana estigui el primer pas de la "radicalització" i ha mostrat la seva preocupació per la "deriva" a Interior. Ha afegit però que només feia 48 hores que Joaquim Forn és el nou conseller d'Interior i li ha volgut donar un "marge de temps" per veure quins són els canvis que es fan i quin és el "tarannà" del nou conseller.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ja va mostra divendres passat el seu descontent per la marxa de l'exconseller Jordi Jané després d'haver aconseguit l'"èxit" de la celebració de la Junta de Seguretat nou anys després. Illa ha fet aquest dilluns la mateixa valoració i n'ha afegit Batlle. "Són dues notícies que ens preocupen i voldríem que no fossin l'avançada de radicalitat en aquesta conselleria", ha manifestat.

Illa ha defensat que la tasca de Batlle al capdavant dels mossos ha estat "molt correcta". Per això, ha dit que la seva dimissió "confirma les preocupacions" expressades pels socialistes després del canvi de conseller.