La Casa Blanca ha reforçat el seu equip legal davant les noves revelacions de la trama russa, que impliquen directament el fill gran del president nord-americà, Donald Trump, i que els demòcrates faran servir per portar la investigació a un nou nivell.

Uns correus electrònics han revelat que Donald Trump Jr. es va reunir el juny del 2016 amb una advocada russa de la qual esperava obtenir informació per perjudicar Hillary Clinton i, «per primera vegada», els ciutadans tenen una «evidència clara» d'una possible coordinació entre el Kremlin i la campanya del magnat, segons va afirmar ahir el senador demòcrata Mark Warner.

A la vista que la investigació de la suposada ingerència russa en les eleccions del novembre passat i sobre si hi va haver una aliança directa entre l'equip de Trump i Moscou es prolongui durant molt de temps, la Casa Blanca va anunciar dissabte el nomenament de Ty Cobb com advocat especial del mandatari. Cobb, un veterà advocat de Washington, exfiscal federal i amb experiència en investigacions del Congrés, supervisarà la resposta legal i mediàtica de la Casa Blanca.

A més, aquest cap de setmana també s'ha sabut que la campanya de Trump, ara centrada en els esforços per a la reelecció del magnat el 2020, va pagar 50.000 dòlars a la firma d'un advocat que representa Trump Jr. gairebé dues setmanes abans de la publicació dels correus sobre la trobada amb l'advocada russa.