La CUP va presentar un escrit davant el jutjat en el qual «s'autoinculpa» com a «coautora i cooperadora necessària» de l'organització del referèndum unilateral d'independència que el Govern preveu celebrar el pròxim 1 d'octubre.

En un comunicat, el partit independentista va informar que van presentar l'escrit davant el jutjat d'instrucció numero 13 de Barcelona, que està investigant l'organització de l'eventual referèndum independentista.

En l'escrit, la CUP s'inculpa directament i demana al jutjat que la tingui com a part investigada tenint en compte la seva condició de participació en aquest eventual referèndum. A més, acompanya l'escrit amb una llista de tots els actes previstos des d'avui fins a l'1 d'octubre, per deixar clar que la CUP «no s'amaga».

Amb aquesta acció, la CUP va voler mostrar «la necessitat de fer front a l'estratègia de la por que han iniciat les institucions de l'Estat contra el referèndum».

Per al diputat de la CUP Benet Salellas, «l'actuació del jutjat número 13 al Teatre Nacional de Catalunya demostra que el problema és l'aparell de l'Estat».