El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, va afirmar ahir que no tem que l'inhabilitin, ni tampoc pel seu patrimoni, i encara que no va dir si ERC disposa d'una caixa de resistència per afrontar multes, va deixar clar que aquesta qüestió, per a ell i per al seu partit, és secundària.

Junqueras va indicar, en unes declaracions a Rac1, que «no cal normalitzar la idea que la resposta a una convocatòria d'un referèndum hagi de ser la repressió i l'amenaça, per exemple, quan algú insinua que perseguiran el nostre patrimoni».

«Què ens volen dir, amb això? -va preguntar-se- que vindran uns senyors a casa meva i agafaran els meus fills i els faran fora de casa? Si volen fer això, que ho diguin clarament, i vostè creu que la societat catalana del segle XXI permetrà que agafin els meus fills, que tenen 4 i 2 anys, respectivament, i els facin fora?».

Segons Junqueras, sota cap concepte no «podem sucumbir a la pressió, a l'insult i a l'amenaça», perquè «el dia en què algú (del govern) cedís en això, no hi hauria cap garantia que després volguessin fer el mateix amb la resta de ciutadans».

El vicepresident va assegurar la setmana passada que en el Govern no es va plantejar la possibilitat de compensar els consellers designats a proposta del PDeCAT que havien abandonat l'Executiu els últims dies.