L'autòpsia realitzada a l'Institut de Medicina Legal de Còrdova ha confirmat aquest dijous que l'expresident de Caja Madrid Miguel Blesa es va treure la vida de forma voluntària a la finca cordovesa Puerto del Toro de Villanueva del Rey utilitzant una escopeta de caça de la seva propietat. "Les ferides que presenta el cadàver són compatibles amb el suïcidi", han determinat els especialistes en medicina forense, segons han informat a Europa Press fonts de la investigació.

Fonts de la investigació van avançar ahir a la nit que la reconstrucció de les últimes hores de Blesa indicaven que l'exbanquer s'havia aixecat de la taula quan esmorzava amb l'excusa de moure de lloc el seu cotxe per anar a la zona de cotxeres de la finca. Allà va agafar un rifle del maleter, es va dirigir a la part davantera del vehicle, va recolzar la culata de l'arma al terra i va situar el seu pit sobre el canó. Tot seguit va accionar el gallet. Va efectuar un únic tret, que va provocar que el cos de l'expresident de Caja Madrid piqués amb el capó, lliscant fins a caure desplomat a terra al costat d'una de les rodes.

També s'ha sabut que instants abans de la seva mort, Blesa es va dirigir a la persona amb la qual esmorzava per comentar-li que volia deixar-li el número de telèfon de la seva dona "per si l'has de trucar". I instants després l'amic va sentir un tret i va alertar immediatament al guarda de la finca, que va avisar al seu torn als serveis d'emergències.

Els serveis sanitaris van certificar la mort a les 8.40 hores per l'impacte d'un tret de rifle al tòrax. La investigació de la mort de l'expresident de Caja Madrid la va assumir el jutge de Primera Instància i Instrucció número dos de Peñarroya-Pueblonuevo (Còrdova).

L'autoritat judicial va ordenar al migdia l'aixecament del cadàver i el seu trasllat a l'Institut de Medicina Legal de Còrdova. Al lloc dels fets es va desplaçar un metge forense i els agents de Policia Judicial de la Guàrdia Civil encarregats de la investigació. Des del primer moment la hipòtesi que van estudiar va ser la del suïcidi.

El exbanquer, condemnat a sis anys pel cas de les 'targetes black' i que s'enfrontava a un altre judici pels sobresous de Caja Madrid, va ser president de Caja Madrid entre 1996 i 2009. Va néixer a Linares (Jaén) el 1947 i anava a complir el pròxim 8 d'agost 70 anys.