La majoria absoluta de JxSí (PDeCAT i ERC) i la CUP perillaria si se celebressin unes eleccions a Catalunya, ja que sumarien entre 66 i 71 escons, mentre que Ciutadans seria segona força (20-22) i PSC, tercera (17-20), segons el sondeig del Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat (CEO).

L'enquesta del CEO planteja un escenari d'eleccions catalanes amb Junts pel Sí, una coalició encara per concretar si es reedita, per la qual cosa un encreuament de dades entre la intenció de vot al Congrés i al Parlament permet observar que un 56,3% dels votants de JxSí s'inclinen per Esquerra i només el 19,7% pel PDeCAT (exCDC).

En la projecció per a les eleccions al Parlament, en el que la majoria absoluta està en 68 escons, JxSí obtindria entre 60 i 63 diputats (ara té 62), mentre que la CUP cau de 10 a 6-8, per la qual cosa la majoria absoluta (68) podria perillar si se suma per la part baixa de la forquilla.

En roda de premsa, el director del CEO, Jordi Argelaguet, ha destacat no obstant això que la majoria independentista "continua existint", mentre que no hi ha "una majoria alternativa".

En segon lloc, se situaria Ciutadans, que fa "un pas enrere", segons Argelaguet, en obtenir com a resultat de l'enquesta entre 20 i 22 diputats, front als 25 representants d'avui dia.

El PSC té una tendència a l'alça que el porta a ser la tercera força amb 17-20 escons (sobre els 16 actuals), mentre que darrere queda Catalunya Sí que es pot, que també segueix amb la tendència positiva fins als 15-17, per damunt dels 11 actuals.

El PP es manté sobre els 11-13 diputats i quedaria penúltima, per davant de la CUP.

Quant a les eleccions al Congrés, ERC, amb una estimació de 12-13 diputats, podria excedir a En Comú Podem, que es mantindria en els 11-12 escons, mentre que el PDeCAT cauria de 8 a 6-7 representants.

La resta de partits experimentarien pocs canvis: el PSC tindria 7-9 diputats, el PP 5-6 i Ciutadans 3-5 escons procedents de Catalunya.