El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, va afirmar ahir que tots els catalans que van votar en la consulta del 9-N estaran «més que satisfets» d'aportar diners per «crear una caixa de resistència» que cobreixi el cost de la possible multa de 5 milions d'euros que reclama el Tribunal de Comptes.

Junqueras ho va explicar en un article conjuntament a El Punt Avui i El Nacional.cat, en el qual, tenint en compte els «més de dos milions persones» que van votar en la consulta sobiranista del 2014, la possible sanció representaria 2,1 euros per vot i persona, i va afegir que ell no dubta que «aquells que van participar en la votació» estarien «més que satisfets d'aportar aquesta quantitat». El vicepresident va convidar així a la creació d'una «caixa de resistència al servei de la democràcia» per assumir el cost de la «factura econòmica» que pugui reclamar el tribunal als condemnats per la seva participació en la consulta del 9-N, Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs.

Junqueras també va assegurar que «el compromís» del Govern amb l'eventual referèndum d'independència de l'1 d'octubre seguirà, a pesar, va dir, de les «amenaces al patrimoni personal» dels implicats en l'organització d'aquest referèndum de secessió.

El Tribunal de Comptes ha decidit continuar el judici comptable a l'expresident Artur Mas per la consulta del 9-N del 2014.