El bombardeig que els EUA van efectuar per error en un edifici pres per les tropes de l'Afganistan a Helmand va causar la mort de 16 policies afganesos, segons va assenyalar el portaveu del governador d'aquesta província del sud afganès. «Setze policies van morir i dos més van resultar ferits en un bombardeig de les forces aèries estrangeres a la província meridional de Helmand», va indicar el portaveu, Omar Zwak.

Segons Zwak, les forces foranes van bombardejar un edifici del districte de Gereshk que havia estat pres recentment per les forces afganeses després d'un enfrontament amb els talibans.

L'oficina de comunicació de les tropes dels EUA i l'OTAN a l'Afganistan va confirmar l'incident en el qual «efectius de la seguretat local alineats amb les forces del govern afganès van morir», encara que no va oferir un balanç concret de víctimes.

Per la seva banda, un portaveu del Pentàgon va anunciar que el departament de Defensa dels EUA investiga aquest bombardeig que les seves tropes van efectuar al sud de l'Afganistan.

Els insurgents van perpetrar divendres en aquest districte afganès tres atemptats amb cotxe bomba i van llançar atacs coordinats contra les forces afganeses, però van ser detinguts amb suport aeri dels Estats Units i l'arribada de reforços.

Les forces aliades continuen a l'Afganistan amb prop de 13.000 efectius en tasques d'assessorament i capacitació, i els Estats Units en mantenen prop de 8.400, com a part d'aquest operatiu d'assistència i tasques antiterroristes.