L'eurodiputat del PP català Santiago Fisas va assegurar que si el referèndum de l'1-O és «de pacotilla» el govern espanyol no li farà «ni cas».

En una entrevista amb l'ACN, Fisas va dir que no creu «que calgui» aplicar l'article 155 a Catalunya per frenar la votació, i fins i tot es va plantejar si «políticament seria adient aplicar-lo». «Jo no en sóc partidari», va admetre l'eurodiputat popular, que va afirmar que «poden haver-hi altres solucions». «Jo no li puc dir si hi haurà o no referèndum, no ho sé», va reconèixer Fisas, que tot i així va afegir que la votació «no té cap sortida» i no tindrà «cap reconeixement ni per part del govern espanyol ni per part d'Europa». «El dia 2, jo crec que ens hauríem d'asseure a la taula i començar a pensar solucions realistes per part de tots», va remarcar.

«Qualsevol article legal de la constitució és aplicable, però dit això, no crec que calgui»,va assegurar Fisas sobre l'article 155. L'eurodiputat popular va assegurar que «de cap manera» anirà a votar en el referèndum de l'1 d'octubre, que avisa que «va en contra de la Constitució, va en contra de l'Estatut i va en contra de la normativa internacional». «Va en contra de tot, ens trobem amb una il·legalitat total, i no hi ha possibilitat de tirar-lo endavant, sobretot com s'està preparant», va dir l'eurodiputat del PP.

L'eurodiputat va admetre que «fa uns mesos ningú no parlava del tema de Catalunya» al Parlament Europeu, però que «ara sí que se'n parla».