La policia espanyola ha detingut a l'Aeroport de Barcelona dos membres de la coneguda 'banda del Rolex', que any rere any es trasllada a les Illes Balears atreta pel turisme d'alt nivell adquisitiu. Els pispes arrestats, de nacionalitat italiana, havien sostret el passat 18 de juliol dos rellotges d'alta gamma a Eivissa, concretament a les 16.30 hores i a les 23.30 hores. Es va presentar ràpidament denúncia i els agents van poder localitzar la motocicleta utilitzada en un dels delictes gràcies a un petit accident de trànsit. Amb la informació obtinguda es va poder fer un seguiment dels individus relacionats amb la motocicleta, detectant que havien arribat a Eivissa el 17 de juliol i marxaven el 19. També es va comprovar que feien escala a Barcelona i es va comunicar als agents de l'aeroport català, que els van interceptar i detenir abans que agafessin un vol cap a Itàlia.

En el moment de l'arrest, un dels sospitosos portava posat al canell un dels rellotges d'alta gamma denunciats com a sostrets a Eivissa. El grup de la 'banda del Rolex' està integrat per quatre o més persones i té una gran mobilitat ja que es desplaça a Eivissa i a altres destinacions turístiques diverses vegades durant l'època estival, encara que roman poc temps en els llocs per cometre els seus delictes. Dins del grup, segons detalla la policia espanyola, existeix un clar repartiment de tasques, ja que una persona, a principi de temporada, visita l'Illa i fixa la infraestructura del grup per triar les potencials víctimes. Un altre grup usa motocicletes tipus escúter amb les quals roben els rellotges i emprenen la fugida.

A més, disposen d'una ajuda en les proximitats del lloc d'actuació per fer la entrega del rellotge, amb la qual cosa encara que siguin interceptats per la policia no se'ls intervé cap objecte. L'operació ha estat realitzada per funcionaris del grup UDYCO de la Comissaria de Policia d'Eivissa en col·laboració amb agents de la Comissaria de l'Aeroport del Prat.