Dos infermers, un noi murcià i una noia alacantina, tornaven a casa dissabte passat en un vol Edimburg - Alacant quan van escoltar al pilot informar per megafonia d'una emergència i que es precisava d'algú amb coneixements sanitaris.

Una senyora que viatjava en el mateix vol presentava una aparent aturada cardiorespiratòria. Els dos infermers van començar a realitzar-li la maniobra de reanimació cardiopulmonar.

"Era veritablement complicat maniobrar amb facilitat en aquest espai tan petit", va explicar el jove infermer. Quan van aconseguir estabilitzar la situació van decidir traslladar-la amb l'ajuda de les hostesses a la part davantera de l'avió per poder continuar amb les cures d'una manera més eficient.

El pilot va preguntar si seria necessari un aterratge d'emergència a l'aeroport més proper, però no es va optar per aquesta opció ja que la situació va millorar. Després d'una hora més de vol es va produir l'arribada a l'aeroport d'Alacant on esperava una ambulància per traslladar a la pacient d'origen escocès a l'hospital més proper.

Entre aplaudiments i gràcies al treball en equip i la col·laboració de la tripulació, es va produir l'aterratge amb la situació controlada i amb pronòstic favorable.