La Fiscalia alemanya va informar ahir que va identificar una estudiant alemanya de 16 anys entre les dones gihadistes detingudes la setmana passada a la ciutat iraquiana de Mossul, després de l'alliberament d'Estat Islàmic.

Fonts de la Fiscalia de Dresden van assenyalar que a la noia se l'estava atenent a l'ambaixada alemanya a l'Iraq. Segons el setmanari Der Spiegel, alguns representants de l'ambaixada van poder visitar-la en una presó de l'aeroport de Bagdad, on també van ser traslladades tres alemanyes més, una amb arrels marroquines i una altre d'origen txetxè amb passaport alemany.

Les autoritats alemanyes estimen que unes 200 dones han sortit del país europeu per dirigir-se a les zones del conflicte. Les autoritats també afirmen que en la majoria dels casos les dones acaben casades amb combatents d'Estat Islàmic.

La pista de l'adolescent, identificada com a Linda Wenzel, es va perdre l'estiu de l'any passat quan suposadament havia de passar una estona a casa d'un amic. Després es va convertir a l'islam perquè es va enamorar d'un combatent.