El ministeri d'Hisenda va advertir la Generalitat i li va recordar que no entregar la llista de funcionaris responsables del control de les finances «vulnera els acords» i que podria ser objecte de sanció administrativa. En l'acord publicat al BOE dissabte, l'Estat exigeix al Govern que faciliti en data 26 de juliol una llista amb els noms dels òrgans públics i dels seus màxims responsables. L'Estat vol que siguin els membres d'aquesta llista els que, setmanalment, remetin al ministeri d'Hisenda uns informes signats on es comprovin tots els moviments econòmics de la Generalitat per comprovar que no s'han gastat diners en els preparatius del referèndum (com la compra d'urnes, per exemple).

Fonts del ministeri d'Hisenda apunten que la Generalitat està obligada a enviar aquest llistat, tal com es recull en l'acord pres a la comissió delegada d'assumptes econòmics divendres (i que publicava el BOE dissabte). Assenyalen també que no fer-ho seria incomplir l'acord i que, per tant, podria ser objecte de sanció administrativa, tal com recull la llei.

El Govern, en canvi, no vol facilitar noms de treballadors públics per protegir-los davant de possibles represàlies.

El control del pressupost per part de l'Estat comença a partir d'aquest divendres. L'objectiu de la mesura, anunciada durant el darrer Consell de Ministres, és evitar que no hi hagi partides destinades a l'organització «d'un referèndum il·legal». El govern espanyol amenaça de deixar Catalunya sense els diners del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA).