L'exprimer ministre Nawaz Sharif va triar ahir el seu germà Shehbaz com el seu successor i l'exministre Shahid Khaqan Abbasi com a cap del govern interí, l'endemà que el Tribunal Suprem l'inhabilités després d'una investigació pels Papers de Panamà.

Sharif, que ja va dimitir en dues ocasions en la dècada dels 90, va marcar així la ruta a seguir pel seu partit, la Lliga Musulmana del Pakistan (PMLN), en la crisi oberta a la convulsa potència nuclear després de la renúncia.

«Nomino Shehbaz Sharif com el meu successor, haurà de passar temps perquè pugui ser elegit. Trio Shahid Khaqan Abbasi com a interí per un període d'uns dos mesos», va anunciar el fins ahir primer ministre en un discurs davant membres del seu partit emès per la televisió pública.

L'exmandatari va anunciar la decisió després d'una sèrie de reunions dels líders de la PMLN per elegir el successor.

Sharif, de 67 anys, va explicar que el seu germà menor Shehbaz, actualment cap del govern de la província del Panjab, haurà de presentar-se a unes eleccions parcials per aconseguir un escó al Parlament nacional i després sotmetre's a una votació a la Cambra.

Abans haurà de dimitir com a cap del govern de Panjab, la principal província pakistanesa, amb prop de la meitat dels 190 milions d'habitants del país.

El procés s'allargarà uns 45 dies, període en el qual Abbasi ocuparà el càrrec de primer ministre, després que sigui elegit en els pròxims dies al Parlament, on la PMLN té majoria.