Ciutadans considera que la tensió que a Catalunya està generant el procés independentista només se solucionaria amb la convocatòria d'eleccions, en què els catalans haurien de decidir entre la líder de la formació taronja, Inés Arrimadas, o el d'ERC, Oriol Junqueras.

Així va expressar-se ahir el secretari general del grup parlamentari de Ciutadans, Miguel Gutiérrez, després de confirmar que, demà, el seu partit, juntament amb el PP de Catalunya, presentarà un recurs d'empara davant el Tribunal Constitucional per aturar la «reforma exprés» del reglament del Parlament, que acceleraria els terminis per aprovar l'anomenada llei de desconnexió.

Per al diputat de Ciutadans, es tracta d'una prova més de la dinàmica que segueixen els partits independentistes més «la marca de Pablo Iglesias i de Podem» a Catalunya. Una dinàmica que pretén «subvertir la democràcia», va dir en declaracions als periodistes fetes a la seu de la seva organització política.

Davant d'això, va demanar als catalans que confiïn en la líder de la formació «taronja» a la comunitat, Inés Arrimadas, que va situar al capdavant d'un hipotètic corrent de formacions constitucionalistes. «Els catalans no volen perdre democràcia, volen més democràcia, i això passa per celebrar noves eleccions», va incidir. Segons Gutiérrez, aleshores hi hauria «unes urnes de veritat i un cens de veritat», a diferència del referèndum de l'1 d'octubre.