La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha assegurat en una entrevista al diari 'Daily Express' que el referèndum de l'1 d'Octubre se celebrarà perquè "Madrid no pot vèncer la nostra democràcia". El rotatiu explica que els partidaris a la independència veuen els moviments del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, com a "no democràtics" i assegura que estan "plenament preparats" per recórrer a la desobediència civil. El rotatiu explica que l'article 155 és la darrera "arma" per evitar que el referèndum se celebri i recorda com el ministre de Justícia, Rafael Catalá, va deixar entreveure fa uns mesos que aplicar-lo seria una "opció".

Forcadell lamenta que el "govern espanyol encara no ha entès que no pot acabar amb la voluntat del poble català de decidir el seu propi futur" i que mesures "no legals i repressives" no evitaran que es dugui a terme. Per la presidenta del Parlament, l'Estat utilitzarà "totes les armes disponibles" i que ja està actuant contra representants electes i amenaça funcionaris i en intervenir les finances de la Generalitat, segons denuncia.

El diari també repassa els cassos judicials que s'han derivat des del 9-N contra l'expresident de la Generalitat Artur Mas i l'exvicepresidenta i exconsellera de Governació, Joana Ortega; l'exconseller de Presidència i exportaveu del Govern, Francesc Homs, i contra la mateixa presidenta del Parlament per permetre la votació de les conclusions del procés constituent i una resolució sobre el referèndum unilateral, a més de 350 causes contra alcaldes i ajuntaments, segons recorda Forcadell.

D'altra banda, també es mostra convençuda que una Catalunya independent continuaria dins de la Unió Europea perquè s'adoptaria una solució "pragmàtica", ja que es convertiria en un país contribuïdor net. "Estic convençuda que Catalunya continuarà formant part de la Unió Europea, si la majoria de catalans així ho decideix. I crec que la majoria de catalans volen seguir sent-ne part perquè la societat catalana és molt europeïsta", ha remarcat.