El pres etarra Kepa del Hoyo Hernández, membre del comando Biscaia, va morir ahir a la presó de Badajoz d'un infart mentre practicava esport. Del Hoyo, de 46 anys, complia una condemna de 30 anys per delictes d'assassinat, atemptat i col·laboració amb ETA. La mort de l'etarra va tenir lloc al matí quan, mentre feia esport en companyia d'altres interns, va tenir una aturada cardiorespiratòria al mòdul on complia condemna. Els serveis mèdics de la presó i posteriorment els facultatius del 112 desplaçats al centre penitenciari li van practicar sense èxit maniobres de reanimació però només van poder confirmar la seva mort.

Kepa del Hoyo va ser detingut a Bilbao l'any 1998 juntament amb deu etarres més per integrar o facilitar informació al comando Biscaia d'ETA, responsable llavors l'assassinat de tres policies nacionals i un guàrdia civil i l'elaboració d'informacions sobre Carlos Iturgaiz, Xabier Arzalluz i Leopoldo Barrera.

L'Audiència Nacional va condemnar-lo a 25 anys de presó per facilitar a la banda terrorista informació que va fer servir perquè diversos membres alliberats assassinessin a Basauri (Biscaia) al setembre del 1997 el policia Daniel Villar Enciso.