Uns intrusos han entrat aquesta nit al zoo de Barcelona i han obert una gàbia d'ocells, d'on s'han escapat 12 exemplars. Segons fonts els responsables de les instal·lacions, un total de 12 ocells s'han escapat i s'han quedat campant pels carrers. Es tracta de dos exemplars de fredelugues armades, 5 becs planers, tres capons reials i dos ibis escarlates, segons el darrer recompte del zoo. Els fets es van produir aquest dimecres, al voltant de dos quarts de deu de la nit a la instal·lació de Doñana que reprodueix les condicions dels aiguamolls mediterranis, i aquest matí alguns usuaris de Twitter han alertat que han trobat alguns ocells al carrer Almogàvers i que estaven desorientats. Els responsables del zoo han informat d'aquest incident a la Guàrdia Urbana i als Mossos d'Esquadra i s'espera que s'obri una investigació dels fets.

El director del zoo, Sito Alarcón, ha destacat la impotència de recuperar els exemplars "ja que d'aquí han sortit diverses aus que han estat reintroduïdes a la natura". De fet, el personal del zoo va poder recuperar alguns dels ocells. "Els protocols van funcionar correctament i això ens va permetre acudir ràpidament al lloc dels fets i iniciar la recuperació de les aus escapades. En aquell mateix moment ja es van obrir les diligències oportunes amb Mossos d´Esquadra i Guàrdia Urbana per tal que s´investiguin els fets", ha comentat Alarcón.

El director del zoo ha explicat en declaracions als mitjans que la instal·lació de Doñana és "emblemàtica i pionera" i que té "un especial valor de conservació i biodiversitat". Alarcón ha afirmat que creu que es tracta d'una "bretolada". D'altra banda, és el primer cop que el zoo pateix una acció d'aquest tipus.

Segons els responsables de les instal·lacions, moltes d'aquestes aus podrien retornar voluntàriament a les rodalies de la instal·lació i ser recuperats. En qualsevol cas, els animals extraviats no representen cap risc per a les persones.

Actualment, l´equip del Zoo està treballant als entorns del parc amb l´objectiu de localitzar i recuperar els exemplars extraviats.