La campanya unitària d'entitats i partits a favor del sí en l'eventual referèndum d'independència de l'1 d'octubre arrencarà formalment el pròxim 15 de setembre i tindrà vocació de mostrar la «pluralitat» del sobiranisme.

El president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sánchez, va presentar ahir la campanya unitària en un acte amb la presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras, el dirigent d'Òmnium Jordi Bosch, el coordinador organitzatiu del PDeCAT, David Bonvehí, el portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, el dirigent de Demòcrates Antoni Castellà i el membre de la CUP Quim Arrufat.

El president de l'ANC va destacar que serà una campanya «coordinada» amb les entitats i partits independentistes, amb voluntat de mostrar els diferents «accents» del sobiranisme i, en aquest sentit, va destacar que la «pluralitat del sí» és el que els farà «forts».

Sánchez va revelar que la campanya començarà formalment el 15 de setembre a les 00.00 hores i tindrà tres grans actes, a l'inici, a la meitat i al final, un dels quals serà a Barcelona.

La campanya ja té un portal a Internet actiu, «webdelsi.cat», per donar informació dels actes i oferir la possibilitat d'apuntar-s'hi com a voluntari o de fer-hi aportacions econòmiques.

Sánchez va destacar que plantegen la campanya des del «convenciment» que són «cavalls guanyadors» i va augurar que no només serà un èxit el referèndum de l'1 d'octubre, sinó també l'Onze de Setembre.

En aquest sentit, va avançar que en els actes de la Diada organitzats per l'ANC participaran més de «35.000 persones» -els inscrits de moment- i que ja tenen «700 autocars» reservats per portar a Barcelona gent de tot Catalunya.

De fet, va remarcar que la Diada serà l'únic «acte unitari» que és previst abans de l'inici formal de la campanya el 15 de setembre.

Per a la campanya, Sánchez va assegurar que disposen de 120.000 banderoles, xifra que volen multiplicar per quatre fins al setembre. La campanya va dirigida a 5,4 milions de persones, les que es calculen que podran votar.