El Govern recorrerà l'anul·lació del Tribunal Constitucional de l'impost que la Generalitat cobrava a les operadores d'Internet al tribunal de justícia de la UE a Luxemburg.

Així ho va anunciar el conseller de Cultura, Lluís Puig, en una entrevista a l'ACN. El titular de Cultura va qualificar l'anul·lació del Constitucional de la taxa que servia per finançar el sector audiovisual català com «un atac total, frontal i sense cap mena de vergonya».

Així mateix, va recalcar que estan pensant en una taxa que també recaurà sobre les operadores d'Internet i «mantindrà l'esperit» de l'anterior impost. Tot i així, va assegurar que se'n modificarà «allò que encara pugui generar algun dubte».

L'anul·lació del TC de l'impost de l'audiovisual va generar un gran rebuig i indignació al sector cultural català i, més en concret, al del cinema.

L'impost s'aplicava a les companyies operadores de serveis de comunicacions electròniques, amb una quota fixa de 0,25 euros al mes per cada contracte de connexió subscrit al territori de Catalunya, i el Govern esperava una recaptació de 20,5 milions d'euros l'any.

El govern espanyol va recórrer la taxa perquè entenia que es trepitjava amb l'IVA i que suposava una doble càrrega impositiva, un argument que va negar de nou el conseller de Cultura: «Una cosa és l'IVA, que no té res a veure amb el gravamen d'aquest impost».