La direcció i el comitè de vaga d'Eulen, empresa encarregada de la seguretat a l'aeroport del Prat, es tornen a reunir avui a les oficines d'Aena en aquesta instal·lació per intentar arribar a un acord que posi fi a les aturades convocades pels treballadors.

Segons va informar ahir a Efe Juan Carlos Giménez, assessor del comitè de vaga, la reunió tindrà lloc a 2/4 de 10 del matí, es produeix a iniciativa d'Aena i en principi no està prevista la presència de mediadors de la Generalitat. Després que la reunió convocada divendres al departament de Treball de la Generalitat, que va durar prop de nou hores, conclogués sense acord, Aena va emplaçar ahir la direcció i el comitè d'Eulen a seguir negociant un acord que permeti desbloquejar el conflicte laboral, que amenaça amb noves jornades de caos per avui i demà.

Aquesta nova reunió ha estat rebuda amb recel pel comitè, ja que, segons Giménez, les posicions estan encara molt allunyades. En aquest sentit, va indicar que, mentre que els representants dels treballadors exigeixen un complement de 350 euros en cada paga, com reben els vigilants d'altres infraestructures, que a més no tenen la càrrega de treball de l'aeroport, l'oferta de l'empresa no arriba a un augment de 30 euros mensuals.

L'assessor del comitè ha advertit, a més, que no és cert que hi hagi acord a la resta d'exigències dels treballadors, com en el reforç de personal per atendre les puntes de treball. Les pròximes aturades parcials a l'aeroport del Prat estan convocades per avui i demà, i els dies 11 i 13 d'agost, mentre que a partir del dia 14 la plantilla té previst intensificar la seva protesta i portarà a terme una vaga indefinida de 24 hores.

Aena va emplaçar ahir l'empresa i la representació sindical a continuar mantenint les reunions necessàries per arribar a un acord que permeti desbloquejar la situació al més aviat millor i no esperar a dimarts, quan s'havia previst una nova reunió entre les parts que ara s'ha avançat a demà. El gestor aeroportuari va exigir «que no es prolongui innecessàriament en el temps el procés de negociació», especialment quan hi ha acord en la majoria dels temes i «només queda l'aspecte salarial com a únic escull pendent» per assolir un acord.

Una solució al conflicte

La reunió de mediació entre la direcció i el comitè d'Eulen va acabar a la matinada de divendres sense acord. Aena considera «inadmissible» esperar fins a dimarts per celebrar una nova reunió «mentre es continua perjudicant greument els passatgers».

En les negociacions, l'advocat del comitè de vaga, Leopoldo García, va explicar que la proposta d'Eulen no dóna resposta «a cap dels punts» més destacats de «la taula reivindicativa elaborada per l'assemblea de treballadors». Divendres, els primer dia d'aturades convocades al Prat, l'aeroport va viure una jornada de caos, especialment al matí, quan els passatgers van haver de fer cues de més d'una hora i mitja.