Quatre espanyols van morir i nou persones més van resultar ferides en un accident ocorregut ahir a l'estat d'Andhra Pradesh, al sud de l'Índia, en col·lidir frontalment el microbús en què viatjaven contra un camió, segons van confirmar fonts del ministeri d'Afers Exteriors. Tot i que el govern espanyol no va voler facilitar les identitats de les víctimes, fonts de la subdelegació del govern a Màlaga van confirmar que els quatre morts són andalusos; tres d'ells, de Ronda (Màlaga) i un, de Vélez de Benaudalla (Granada). Es tracta de Josefa Morán Molinillo, Vicente Pérez Moreno i María Nieves López Navarro, de Ronda; i Francisco Pedrosa Gijón, de Granada.

Les víctimes col·laboraven amb la Fundació Vicenç Ferrer des de fa uns cinc anys, solien viatjar a aquest país per interessar-se pels programes que desenvolupa l'entitat i mantenien una relació molt estreta amb l'associació. El viatge, en el qual participaven almenys tretze persones, va ser organitzat pel Centro BABA de Ronda, que ofereix activitats com el ioga i la meditació i exerceix una tasca social, com el desenvolupament de projectes a l'Índia, on col·labora amb la Fundació Vicenç Ferrer.

El departament d'Afers Estrangers va confirmar que cinc dels ferits van sortir de l'hospital ahir mateix i que els altres quatre continuaven hospitalitzats en espera de la seva evolució. El superintendent de la Policia del districte de Chittoor, a l'estat d'Andhra Pradesh, al sud-est del país, S.V. Rajasekhar, va confirmar que els ferits havien estat traslladats a un hospital de la ciutat de Bangalore i que estaven «fora de perill».

Consternació a la fundació

Les víctimes espanyoles havien partit ahir a la matinada de la seu de la Fundació Vicenç Ferrer a Andhra Pradesh, on estaven «consternats» per la tragèdia. «Eren amics de la Fundació, un grup de visitants que venia un cop cada 12 mesos des de feia quatre anys a visitar els projectes», van dir des de l'oficina de comunicació de l'ONG espanyola a la localitat d'Anantapur, a Andhra Pradesh.

Segons la fundació, les víctimes de l'accident havien estat els últims quatre dies a l'ONG «visitant projectes» i es dirigien a Tamil Nadu. «A la fundació estem realment consternats pel que ha passat», va subratllar la font, que va anotar que Anna Ferrer, presidenta de la fundació i vídua de Vicenç Ferrer, amb el qual va crear l'ONG el 1969, segueix tot el que ha passat amb consternació.