La policia espanyola, en un operatiu conjunt amb els Mossos d'Esquadra, ha detingut a Barcelona un fugitiu buscat per les autoritats alemanyes per assassinar la seva parella a finals de juliol a la ciutat alemanya de Gelsenkirchen. L'arrestat, de 25 anys i nacionalitat alemanya, que tenia vigent una ordre europea de detenció i entrega, va agafar un vol l'1 d'agost de París cap a Barcelona amb la intenció de viatjar finalment fins al Marroc. A la capital catalana es va allotjar a un hostal juntament amb un altre home i va ser localitzat a l'entorn del centre comercial Maremàgnum de la capital catalana. L'home volia agafar un ferri al port i el van poder detenir al centre comercial.

La policia de l'estat federal de Renània del Nord-Westfàlia, en coordinació amb l'Oficina Central de Lluita contra Crim Organitzat de la gendarmeria francesa, va cursar una sol·licitud a la policia espanyola per localitzar i detenir el fugitiu, presumptament responsable de la mort de la seva parella que es va produir a finals de juliol a la ciutat alemanya de Gelsenkirchen.

L'activació de la xarxa ENFAST (European Network of Fugitive Active Search Teams - Xarxa Europea d'Equips de Cerca Activa de Fugitius ) es va produir des del moment en què els investigadors alemanys van tenir coneixement que el fugitiu havia abandonat Alemanya. Després de localitzar el seu rastre a la ciutat d'Anvers (Bèlgica) es va dirigir a París on van detectar la seva presència l'1 d'agost. Els investigadors van poder constatar que aleshores havia sortit cap a Barcelona, presumiblement amb la intenció de viatjar finalment fins al Marroc.

Es va establir un ampli dispositiu a aeroports, ports i estacions de ferrocarril i d'autobusos i es va dissenyar un operatiu conjunt de recerca amb els Mossos d'Esquadra. Els investigadors van saber que l'home s'havia allotjat juntament amb un altre home en un hostal de Barcelona i que hauria intentat modificar el seu aspecte físic afaitant-se la barba per dificultar la seva identificació.

Es van intensificar els treballs de cerca en voltants de l'àrea portuària de la capital catalana davant les sospites que pogués fugir a bord d'un ferri. L'home va ser localitzat a l'entorn del Maremàgnum i el van poder detenir al centre comercial. Posteriorment, el van traslladar a les dependències policials.