Amnistia Internacional va denunciar ahir la «inacceptable» actuació policial, «a força de cops de peu i cops de porra», dels agents encarregats de custodiar el pas fronterer del Tarajal, a la ciutat autònoma de Ceuta, on aquest dilluns un grup de 187 immigrants aconseguir accedir a la carrera.

El director d'Amnistia Internacional, Esteban Beltrán, es va mostrar «preocupat perquè s'intenti aturar així l'entrada de persones migrants i possibles refugiades», segons va assenyalar en un comunicat que es va emetre ahir per l'organització de defensa dels drets humans.

«Hem escrit al ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, per sol·licitar-li informació sobre l'actuació policial al pas fronterer», ha dit Beltrán, que ha demanat «que es revisin íntegrament els protocols d'actuació en aquests casos per protegir els drets de les persones migrants, sol·licitants d'asil i refugiades».

Beltrán va afegir que «els últims tres intents d'entrada d'aquest mes, entre els quals podria haver-hi persones refugiades, són una mostra més de la necessitat de garantir l'existència de punts habilitats d'asil, i, mentre això no passi, aquestes persones seguiran recorrent a rutes perilloses».

D'altra banda, va criticar les declaracions que va fer abans d'ahir el delegat del govern de Ceuta, Nicolás Fernández, que va atribuir la fractura de tíbia i peroné d'un dels agents que va tractar de contenir l'entrada.