El Jutjat d'Instrucció número dos de Granada va dictar ahir una ordre de detenció i presentació en seu judicial contra Juana Rivas, la dona que es troba en parador desconegut des que el 26 de juliol passat va incomplir l'ordre de lliurar els seus fills al pare, que remetrà les forces de Seguretat de l'Estat.

La resolució del Jutjat d'Instrucció número 2 de Granada, encarregat de la causa, va acordar dictar una ordre de detenció i presentació davant aquest jutjat contra Rivas després que ahir no hagi anat a declarar com a investigada pels possibles delictes de desobediència a l'autoritat judicial i per la possible sostracció de menors.

No va acceptar altres mesures cautelars que va sol·licitar el pare dels nens, Francesco Arcuri, que, com va detallar el seu advocat, Adolfo Alonso, incloïen l'entrada a la presó de Rivas i altres accions dirigides a salvaguardar els menors.

El jutge instructor va recordar que les diligències es van incoar per una possible sostracció de menors, els dos fills de Rivas i la seva exparella, que sí que va declarar en seu judicial i que va formalitzar la seva actuació en qualitat d'acusació particular.

Per la seva banda, la Fiscalia va interessar com a mesura cautelar la detenció d'aquesta mare i es va remetre a la via civil per resoldre la resta de mesures sol·licitades per l'acusació particular que exerceix el pare dels menors.

En l'acte, el jutge instructor va rememorar que Juana Rivas coneixia que havia de lliurar els menors al seu pare el passat 26 de juliol i va apuntar que, en no fer-ho, s'enfronta a l'acusació per un delicte de sostracció de menors.

De la decisió judicial es donarà trasllat als cossos de seguretat de l'estat espanyol que «no han pogut localitzar» fins ara a Juana Rivas ni tampoc als dos fills menors, «ni en el seu domicili ni en el dels seus familiars», segons l'acte.

El pronunciament judicial es va produir després que Rivas no hagi comparegut ahir davant el Jutjat d'Instrucció encarregat de la via penal del cas, una diligència que, segons va explicar el Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia (TSJA), pretenia donar-li a Rivas l'oportunitat de declarar sobre la situació creada per la retenció dels seus dos fills menors d'edat, que com ella es troben en parador desconegut.