El primer ministre francès, Édouard Philippe, va confirmar ahir la detenció del suposat conductor del vehicle amb què van ser atropellats un grup de militars a la localitat de Levallois-Perret, al nord de París. El cap del govern va detallar a l'Assemblea Nacional que el vehicle en qüestió, un BMW negre, va ser interceptat a l'autovia que uneix París amb Boulogne-sur-Mer, al nord del país.

Philippe no va donar més detalls sobre l'arrest i va assegurar que està «en fase d'investigació».

L'home, segons la cadena BFM TV, va ser ferit de bala i es trobava en estat greu després d'haver intentat evitar la seva detenció, que es va produir al departament del Pas de Calais. En aquesta fugida va xocar contra un cotxe de policia i, després d'efectuar un gest sospitós, els agents van témer que tingués una arma i van disparar contra ell per neutralitzar-lo.

L'home, que el van traslladar a un hospital, viatjava en el cotxe implicat en l'atac que va tenir lloc cap a les 08.00 hores (06.00 GMT) contra un grup de militars que sortien d'una caserna per iniciar la seva patrulla, sis dels quals van quedar ferits. BFM TV va apuntar que ahir encara s'estava comprovant la identitat del subjecte detingut, nascut el 1980 i que no estava fitxat.

El ministre francès d'Interior, Gérard Collomb, va descartar ahir que l'atropellament tingui caràcter accidental i va considerar que era «deliberat», i alhora va indicar que l'estat de salut dels sis militars ferits és millor del que es temia al primer moment.