Un xoc de trens als afores d'Alexandria, a la costa nord d'Egipte, ha causat avui almenys 36 morts i 123 ferits, han informat fonts oficials. L'accident ha passat a la zona de Jorshed, a prop de l'estació ferroviària del municipi de Abis, segons ha informat l'agència oficial Mena.

Els ferits han sigut traslladats per 75 ambulàncies a hospitals d'Alexandria, la segona ciutat d'Egipte, segons ha informat el portaveu del ministeri de Sanitat i Habitatge, Jaled Mujahid, citat per l'agència. Els cadàvers de 22 víctimes han estat traslladats al dipòsit de cadàvers de Kum al Deika, 9 a la de Sadr al Maamura i els altres 5 a la de Ras al Tin, ha detallat el portaveu.

El tren 13 Exprés, de la línia Caire-Alexandria, ha xocat per darrere amb el tren número 351, de la línia Port Saïd-Alexandria, prop de l'estació de la localitat de Abis, a l'est d'Alexandria. Com a resultat del xoc, han bolcat la locomotora del primer tren i dos vagons de cua del segon, segons fonts de l'Autoritat de Ferrocarril citades per Mena.

El fiscal general d'Egipte, Nabil Sadiq, ha ordenat l'obertura immediata d'una investigació de les causes de l'accident ferroviari, el més greu ocorregut al país des del 2012. En aquell accident hi van morir 51 persones, la majoria nens, en una col·lisió d'un tren i un autobús escolar en un pas a nivell a la província d'Asiut, al sud del país.