Un centenar d'africans van morir o estan en parador desconegut després de ser obligats a llançar-se al mar des de dues embarcacions en un temps de 24 hores davant de les costes del Iemen, segons va informar ahir l'Organització Internacional per a les Migracions (OIM).

Els traficants de persones van obligar els immigrants -majoritàriament procedents d'Etiòpia i Somàlia i «de 16 anys d'edat de mitjana»- a llançar-se per la borda des de dos vaixells, un dimecres i un altre ahir, ambdós casos enfront de les costes de la província meridional iemenita de Shebua, al golf d'Aden, segons l'OIM.

En concret, ahir van haver de llançar-se al mar prop de 180 persones, totes de nacionalitat etíop, de les que l'OIM va constatar la mort d'almenys sis i va donar com a desaparegudes altres setze persones, va informar la responsable de l'oficina de l'organització a la ciutat d'Adén, Lina Koussa.

Encara que en un primer moment es desconeixia el parador de 50 persones, l'OIM va constatar que 34 d'elles van aconseguir arribar a la costa nedant.

Koussa va indicar que el personal d'aquesta agència va prestar ajuda mèdica a 94 persones que es trobaven a la costa iemenita.

«Els traficants temen ser detinguts per les autoritats, per la qual cosa obliguen a saltar (els migrants) a gran distància de la costa», va assegurar la portaveu de l'oficina a Adén, al sud del Iemen.

Abans d'ahir, els prop de 120 ocupants d'un altre vaixell es van llançar al mar per ordre dels traficants a la mateixa zona d'ahir.

L'OIM va informar de la mort d'almenys 29 d'ells, mentre que altres 22 es donen per desapareguts i es creu que 69 es van salvar.