Els Mossos d'Esquadra van detenir un home de 22 anys i una dona de 24 acusats d'haver atracar en només 20 dies almenys vuit oficines de correus en poblacions de les províncies de Barcelona i Girona, en les quals es van apoderar de 40.000 euros en efectiu i mil euros en segells.

Segons van informar ahir els Mossos, als detinguts, de nacionalitat xilena, també se'ls vincula amb dotze robatoris amb força en domicilis comesos a tot Catalunya i la sostracció d'un turisme d'un dels domicilis.

La dona detinguda tenia nombrosos antecedents per robatoris violents i amb força al seu país d'origen, Xile, on liderava una banda de lladres de vehicles i era coneguda com la Princesa.

Els atracaments a les oficines de Correus es van cometre entre el 18 de juliol i el 5 d'agost, a Lliçà de Vall, Sant Joan Despí, el Cervelló, Palau-Solità i Plegamans, Caldes de Malavella, Badalona, Sant Vicenç dels Horts i Tiana.

Els assaltants escollien oficines de Correus en les quals es presentaven a primera hora del matí i exhibien armes de foc per intimidar clients i treballadors i aconseguir que els lliuressin els diners en efectiu que hi havia a l'entitat. En la majoria d'ocasions tancaven rls empleats i clients en una sala mentre esperaven l'obertura de la caixa forta. En determinades ocasions també s'enduien els telèfons i les joies de les víctimes.

Els Mossos d'Esquadra van establir un dispositiu per detenir-los, el dia 6 d'agost passat, quan tots dos es trobaven a la població fronterera de la Jonquera, per on pensaven fugir després d'haver comès dos atracaments més.