L'oposició veneçolana reunida a la Mesa de la Unitat Democràtica (MUD) va cridar ahir els seus simpatitzants a reprendre la protesta dissabte que ve després de que les últimes dos crides als car-rers registressin poca afluència de manifestants.

El diputat Freddy Guevara, coordinador de la formació Voluntat Popular (VP), va explicar en roda de premsa que a Caracas hi haurà almenys dues concentracions, en els municipis Chacao i El Hatillo, tots dos feus de l'antichavisme. En aquests territoris es protestarà, a més, per la destitució dels seus alcaldes, els opositors Ramón Noi (Chacao) i David Smolansky (El Hatillo), a qui el Tribunal Suprem de Justícia va condemnar a 15 mesos de presó i inhabilitar políticament per permetre la instal·lació de barricades durant protestes antigovernamentals.

«No està en discussió» que el carrer «és la principal fortalesa de l'oposició; si l'abandonem ens rendim. Abandonar els carrers és abandonar la democràcia. Donar pas a la dictadura», va dir Freddy Guevara.