El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, va entregar a l'Assemblea Nacional Constituent (ANC) un projecte de llei per castigar els «delictes d'odi» i la «intolerància en totes les seves formes d'expressió», i va demanar fins a 25 anys de presó per als que incor-rin en aquestes conductes. «Aquell que surti als carrers a expressar intolerància i odi serà capturat i serà jutjat i castigat amb severes penes de 15, 20 i 25 anys de presó. Així ho proposo aquí en aquesta llei», va explicar Nicolás Maduro, qui va presentar el projecte a l'ANC durant una sessió especial. «La gent que agredeixi per la seva bogeria d'odi a territori nacional ha de ser capturada, jutjada i castigada de manera immediata», va dir Maduro, en condemnar l'escrache que va patir la rectora electoral veneçolana Socorro Hernández en un supermercat. En tot cas, l'Assemblea Nacional Constituent va ratificar Nicolás Maduro com a cap d'Estat, de Govern i com a «comandant en cap de la Força Armada Nacional Bolivariana» (FANB), hores després que el mandatari es posés a la seva disposició.

Per part seva, el recent designat fiscal general de Veneçuela, Tarek Saab, va anunciar que reobrirà les investigacions de la seva predecessora, Luisa Ortega Díaz, sobre la violència a les manifestacions, i iniciarà casos nous, que va assegurar van ser omesos per la gestió anterior.

D'altra banda, el banc suís Credit Suisse ha prohibit als seus empleats que negociïn o acceptin com a garantia determinats bons vinculats al govern veneçolà.