Un centenar de persones es van manifestar al centre de Girona amb motiu de l'inici de la vaga de transport sanitari que ha començat amb diferents aturades programades cada divendres, segons el comitè integrat pels sindicats STSG, CCOO i SINDI.CAT.

La mobilització reclama que l'empresa que es va adjudicar el servei d'ambulàncies, Transport Sanitari de Catalunya, compleixi els compromisos que va assumir en el concurs públic que va guanyar. El comitè de vaga assegura que l'acte de mediació ha fracassat per la negativa de la companyia a retirar dos articles del conveni que han de veure amb la mobilitat geogràfica i amb la modificació de la jornada laboral.

L'opinió sindical és la de que aquests dos conceptes s'utilitzen per pressionar els empleats i que acceptin rebaixes salarials amb les quals compensar la «baixa» oferta amb la qual es va guanyar el concurs públic, que puja a 1,4 milions d'euros.

La primera aturada d'ahir es va fer de les 6 a les 10 del matí i la segona de les 2 del migdia a la 6 de la tarda, encara que hi havia uns serveis mínims fixats per la Generalitat.

La CUP va denunciar que «el nou sistema de transport sanitari ha implicat una reordenació del personal que, acompanyat d'una mala planificació durant el procés de contractació, està comportant un empitjorament de l'assistència».