La consellera de Treball de la Generalitat, Dolors Bassa, ha dit que la mediació de la Generalitat en el conflicte laboral dels treballadors de seguretat de l'aeroport de Barcelona-El Prat ha acabat, després que aquests hagin decidit avui "democràticament" rebutjar la seva proposta.

En una roda de premsa per comentar el rebuig de la proposta mediadora de la Generalitat per part dels treballadors dels controls de seguretat, Bassa ha assenyalat que ara els correspon negociar a les dues empreses implicades, Eulen i Aena, i als treballadors.

La consellera ha dit que a l'assemblea d'avui ha participat el 44 per cent de la plantilla d'Eulen i ha agraït al comitè de vaga haver convocat aquesta segona assemblea, en la que, a diferència del que va ocórrer dijous passat, només s'ha sotmès a votació la proposta que havia estat consensuada i acceptada per l'empresa.

Bassa ha dit que no estaven "ni decebuts ni no decebuts" pel resultat i ha subratllat que "durant els 21 dies que ha durat el conflicte" la Generalitat ha tractat d'assolir un acord entre les parts que permetés salvar unes diferències que considera que no són "insalvables".

També ha agraït a l'empresa haver permès que la seva proposta inicial d'una pujada salarial de 30 euros mensuals s'incrementés fins a una altra de 200 euros per 12 pagues.

Ha recalcat que el conflicte d'Eulen al Prat no és un "problema puntual" sinó un "problema endèmic" i ha afegit: "Entre tots ens hem de plantejar com han de fer les licitacions les administracions públiques, especialment les relacionades amb temes de seguretat i ordre públic".

La consellera ha explicat que fins avui mateix ha mantingut contactes amb els treballadors d'Eulen i amb l'empresa i ha assegurat que aquesta última els ha transmès que "no podia assumir més" del que figurava a la proposta de mediació.

"No podem fer res més", ha reiterat Bassa, que ha insistit que ara la solució del conflicte s'assolirà amb el que puguin negociar "les dues parts pel seu compte" o amb el gestor aeroportuari, Aena.

Finalment, la consellera de Treball ha llençat crítiques contra Aena i ha afirmat que "va arribar 12 dies tard" a les negociacions i va fer que "s'enquistés més el problema".