El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, va advertir ahir que l'assemblea que els treballadors d'Eulen celebraran demà és «l'última oportunitat» que tenen per acceptar l'oferta de mediació i evitar un laude arbitral obligatori que posi fi al conflicte a l'aeroport del Prat.

De la Serna va llançar aquest missatge alhora que va posar-se en marxa el dispositiu especial de la Guàrdia Civil per reforçar les línies de control a l'aeroport a partir de dilluns, quan està convocada una vaga indefinida dels treballadors que s'encarreguen de la seguretat en aquests filtres.

El govern central «mai no permetrà que milions d'espanyols estiguin subjectes a decisions i posicions intransigents d'uns quants», va dir el ministre.

Després de rebutjar dijous passat en assemblea la pujada salarial que plantejava la mediació de la Generalitat, l'assemblea es tornarà a reunir avui per votar de nou l'oferta mitjancera, que preveu un complement de 200 euros al mes per 12 pagues i altres mesures organitzatives.

En la primera assemblea van ser incloses, a més de la proposta de la Generalitat, la del comitè d'empresa i dues opcions intermèdies més, i finalment es va imposar una d'aquestes últimes que reclamava un augment salarial de 250 euros en quinze pagues.

Després de rebre dures crítiques del govern espanyol i de la Generalitat, el comitè de vaga va decidir al vespre d'ahir tornar a convocar l'assemblea, que se celebrarà al Prat de Llobregat.

També l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va fer una crida a la responsabilitat al comitè de vaga i als treballadors perquè valorin els avantatges de la proposta mediadora i canviïn de posició.

De la Serna va presidir divendres a Barcelona un comitè de crisi en el qual es va decidir reforçar la presència de la Guàrdia Civil a l'aeroport de Barcelona de cara al dilluns, si l'assemblea no accepta demà la proposta de mediació de la Generalitat.

En declaracions a Efe, el ministre va llançar ahir un «missatge clar i contundent» que a l'executiu no li «tremolarà la mà» a l'hora d'aplicar, en el marc de la legalitat vigent, «el que calgui» per garantir la seguretat pública i l'ordre a l'aeroport.