Agents de la Policia Nacional van detenir a Gandia (València) un home acusat d'agredir sexualment una companya de pis i impedir-li abandonar-lo, i també van arrestar cinc individus que es trobaven a la casa i que no van fer res per impedir els fets. El primer dels detinguts està acusat d'agressió sexual i detenció il·legal, mentre que s'imputa a la resta un delicte d'omissió del deure de socors, atès que no van fer res quan la víctima va demanar ajuda a crits.

Els fets van tenir lloc dissabte a la tarda, quan agents de patrulla de Gandia van ser alertats per la sala del 091 perquè es dirigissin a un domicili de la localitat on, segons la trucada telefònica d'un veí, una jove estava retinguda i li impedien sortir. Els policies es van dirigir, llavors, al lloc especificat i, després de trucar diverses vegades a la porta del domicili, no van obtenir cap resposta.

Poc després, una jove va obrir la porta bastant nerviosa i, en preguntar-li si havia tingut algun problema, va fer un gest negatiu amb el cap i, de manera nerviosa, va començar a mirar cap a l'interior del domicili, de manera que els agents es van adonar de la presència de diversos homes a l'interior.

Pel que sembla, la jove havia estat agredida sexualment per un dels seus companys de pis, que li va impedir marxar de la casa, i la resta de companys de l'immoble no havien atès les peticions d'auxili de la noia. Els agents van identificar els sis sospitosos, d'entre 29 i 52 anys i de nacionalitat pakistanesa, cubana i algeriana.