La CUP vol que el Govern faci canvis a les conselleries en cas que el sí guanyi el referèndum. La diputada dels anticapitalistes Anna Gabriel va opinar que després de l'1-O Catalunya s'ha de situar en una «lògica de transició i rupturista» i que, per tant, el conseller d'Empresa i Coneixement, Santi Vila, no hauria de formar part de l'executiu. «No necessitem un conseller com ell, que és molt bo per a un país de rics, però que no ho és per a un país de gent pobra», va afegir. Així mateix, la diputada anticapitalista va criticar l'actitud «irada i criminalitzadora» de Vila a les xarxes, després que el Govern s'hagi personat en la causa contra Arran als jutjats per les accions en contra del model turístic. Segons Gabriel, el conseller té aquesta posició perquè «molta gent comparteix» les actuacions del col·lectiu juvenil.

Malgrat que Gabriel es va mostrar convençuda que tots els membres de l'actual Govern estan decidits a fer el que calgui pel referèndum, va criticar que Vila «es vanti de defensar la marca Barcelona per protegir els interessos turístics», i que per fer-ho l'executiu es personi en la causa judicial contra Arran. A més, la dirigent cupaire va lamentar que, en canvi, el conseller no s'hagi personat per l'actuació dels Mossos al carrer Entença, durant el desallotjament de quatre habitatges ocupats aquesta setmana.

En aquesta línia, Gabriel també va retreure a Vila que «ostenti a les xarxes» que el Govern s'hagi personat en la causa contra Arran, i va assegurar que «molta gent comparteix el fons i les formes» de les accions d'aquesta organització de l'esquerra independentista. Segons la diputada, «hi ha molta gent que no compra que posar adhesius darrere uns cotxes de flotes de lloguer d'empreses importants a les Illes Balears sigui violència, que no compra que llançar confeti a un port de Palma sigui violència, ni que pintar el vidre d'un autobús sigui violència».

En aquest sentit, la diputada cupaire va reclamar un «debat» sobre com està afectant el turisme massiu la població, l'accés a l'habitatge, el mercat laboral, els recursos naturals i la sostenibilitat dels Països Catalans. Així mateix, Gabriel va lamentar que les conseqüències de les accions d'Arran no hagin servit per obrir aquest debat, sinó que la reacció hagi estat «criminalitzar» l'organització per parlar «d'accions violentes quan no ho han estat».

Gabriel també va aprofitar la situació causada pel desallotjament del carrer Entença per car-regar contra el conseller d'Interior, Jordi Jané. Tal com va sentenciar la diputada de la CUP, el conseller pot estar compromès amb l'1-O, però alhora permet que es «desallotgin famílies de casa seva i es deixin menors al carrer».