L'oposició veneçolana reunida a la Mesa de la Unitat Democràtica (MUD) va rebutjar l'advertència militar del president nord-americà, Donald Trump, al país, així com la «ingerència» de Cuba, que, va assegurar, ha permès la impunitat del govern de Nicolás Maduro.

Trump va assenyalar divendres que la seva administració no descarta l'«opció militar» per resoldre l'«embolic molt perillós» que viu Veneçuela i va recordar que el seu país té tropes per tot el món, tot afegint que «Veneçuela no està molt lluny i la gent està patint i morint».

Davant d'això, la coalició de partits que s'oposen a l'anomenada revolució bolivariana va emetre un comunicat en què denuncien que la «dictadura de Nicolás Maduro ha portat Veneçuela a una tragèdia humanitària sense precedents, i ara se suma a la crisi l'amenaça de l'ús de la força per part d'una potència estrangera».

«La cúpula que té el poder al país està patint el repudi internacional i ens està aïllant de la resta del món, especialment de països germans i veïns, que han estat els nostres aliats històrics», va assegurar la MUD, que rebutja «l'ús de la força, o l'amenaça d'aplicar la mateixa, per part de qualsevol país a Veneçuela».

L'antichavisme va recriminar, a més, «la presència i ingerència en els assumptes interns del nostre país i, molt especialment, a la nostra Força Armada Nacional Bolivariana, de personal civil i militar estranger», fent expressa referència a Cuba.