L'ONG Save the Children va anunciar ahir que suspèn les seves operacions de rescat d'immigrants i refugiats al mar Mediter-rani, una decisió que justifica per l'actitud de la Marina de Líbia i que arriba l'endemà que Metges Sense Fronteres cancel·lés les seves missions de salvament pels mateixos motius.

Save the Children «lamenta profundament haver hagut de suspendre temporalment les seves operacions de rescat a la Mediterrània, a causa de la incertesa que plantegen les noves decisions de l'armada líbia», va afirmar l'organització en un comunicat.

El seu vaixell, el Vos Hestia, es manté en espera i preparat per respondre, després que es torni a garantir la seguretat de les seves operacions de rescat i salvament a la Mediterrània.

L'ONG de defensa dels drets dels infants va explicar que les autoritats líbies han decidit incrementar la seva zona d'operacions de 12 a 70 milles marines des de la línia de costa, una «distància que entra notablement dins del que es considera aigües internacionals».