El sindicat CCOO va denunciar ahir que el govern espanyol vulnera de forma «greu» el dret de vaga dels treballadors d'Eulen que van iniciar dilluns a la matinada una aturada indefinida a l'aeroport del Prat de Llobregat, en utilitzar les forces de seguretat de l'Estat, en concret la Guàrdia Civil, per substituir-los.

Segons va assegurar el secretari d'acció sindical de CCOO de Construcció i Serveis, Daniel Bar-ragán, l'ús de les forces de seguretat de l'Estat per substituir els treballadors que estan realitzant una vaga a l'aeroport català els fa «veure, una vegada més, que l'actual govern no té cap respecte per les més bàsiques normes de relacions laborals».

Segons el parer de CCOO, aquestes reformes laborals han permès prioritzar els convenis d'empresa per sobre dels convenis col·lectius sectorials.

En la mateixa línia va posicionar-se un altre dels sindicats que té representació a l'aeroport del Prat, la CGT, que va assegurar que «el precedent que aquesta opció suposa és molt preocupant per al conjunt de la classe treballadora, ja que el que s'està dient és que mitjançant un cos policial o militar l'administració pot finalitzar una vaga per mitjà de la repressió».

Segons el seu parer, tant el govern d'Espanya com l'executiu català han estat «més units que mai» per «fer la feina bruta contra la plantilla».

A més a més, aquesta organització sindical denuncia com «igualment inacceptable» que es recorri a un arbitratge obligatori imposat des de l'administració pública per posar fi a la vaga, que els treballadors d'Eulen realitzen per reclamar unes millores salarials i laborals.

L' organització Alternativa Sindical adverteix que la protesta al Prat de Llobregat «no és res més que l'inici d'un conflicte que acabarà estenent-se en tots els serveis de seguretat del país i molt probablement acabi en una vaga general, si no milloren les condicions socials i econòmiques dels treballadors mitjançant la millora substancial d'un conveni col·lectiu estatal».