El ministre d'Exteriors, Alfonso Dastis, i la seva família es van allotjar recentment a l'ambaixada espanyola a Quito durant unes vacances privades en què va utilitzar el vehicle oficial i amb l'allotjament i despeses pagades, segons publica El diario.es.

Fonts del ministeri d'Exteriors van confirmar a l'ACN que el ministre es va allotjar a l'ambaixada, convidat per l'ambaixador Carlos Abellá y de Arístegui, i com a escala a un destí a les illes Galápagos, en un viatge de caràcter privat. Durant aquesta aturada, el ministeri va puntualitzar que Dastis s'havia reunit amb la cancellera d'Exteriors, María Fernanda Espinosa, i també havia assistit a un sopar.

Sobre els desplaçaments en cotxe oficial, el ministeri va justificar el seu ús per raons de seguretat i va afegir que l'havia fet servir «com també ho fa a Espanya».

Des del govern espanyol, no van precisar quantes nits Dastis s'havia allotjat a l'ambaixada al·legant el caràcter privat del desplaçament a l'Equador. En la seva notícia, El diario.es afirmava que el ministre i la seva família tenen assistència personal i vehicles oficials per fer excursions i compres per la zona i que Dastis només s'hauria fet càrrec dels desplaçaments fins a l'Equador. En aquest sentit, Exteriors va insistir que el ministre va sufragar els bitllets d'avió perquè es tractava d'un viatge privat. L'ambaixador espanyol a Equador, Carlos Abellá y de Arístegui, va ser nomenat el febrer per Dastis.