L'estació central de trens de Nîmes (sud) va ser evacuada avui per la policia d'aquesta ciutat, en "una operació de verificació" després que algú alertés d'una situació "sospitosa" en aquest recinte.

Una portaveu del Ministeri de l'Interior francès va confirmar a Efe que "no ha passat res".

Per la seva banda també un portaveu de la policia municipal de Nîmes va indicar a Efe que l'estació s'havia evacuat, però va insistir que "no hi ha hagut tiroteig algun", al mateix temps que va dir que "aquesta informació és falsa", encara que no va donar més explicacions sobre els motius de l'evacuació.

En aquesta línia, la prefectura (delegació del Govern) del departament del Gard va assenyalar en el seu compte de Twitter que no es va produir cap tiroteig en l'estació, i que simplement s'havia dut a terme "una operació de verificació" després d'un avís sospitós.

Poc abans, l'organització de la Vuela Ciclista a Espanya, que avui va començar en aquesta ciutat francesa, va informar a la premsa que segueix aquest esdeveniment esportiu que s'havia produït "un tiroteig" en l'estació.

La mateixa organització va demanar als periodistes que no sortissin de la sala de premsa, situada a uns 400 metres de l'estació perquè pel que sembla hi havia una persona armada.

El diari francès Midi Libre va publicar en la seva edició digital que "un o diversos individus podrien estar armats" en aquest recinte, on assenyalava que les forces de l'ordre "han procedit a la seva inspecció mentre que l'estació s'ha tancat".

Un testimoni, citat per aquest diari francès, hauria "alertat a la Policia després d'haver vist a un o diversos homes armats", que va resultar finalment en una falsa alarma.

En qualsevol cas, la prefectura va demanar a la gent que evités la zona de l'estació mentre s'aclarien tots els dubtes.

El ministre de l'Interior francès, Gérard Collomb, va visitar avui en l'amfiteatre romà de Nîmes la sortida de l'etapa inicial de la 72ª Vuelta a Espanya de ciclisme, carrera que per primera vegada en la seva història surt des del país veí.

Collomb es va reunir breument amb el director de la Vuelta, Javier Guillén, a qui li va mostrar el seu suport per a la protecció de la Vuelta en sòl francès i després va conversar uns minuts amb representants de la Gendarmeria, Policia Nacional, Bombers i Protecció Civil de França, Guàrdia Civil espanyola i autoritats de la Policia Local.

Per la seva banda, l'emissora France Info va informar que avui es va efectuar un registre en un Tren d'Alta Velocitat (TGV) i que ha estat detinguda una persona amb una pistola falsa.