Corea del Nord va instar ahir diversos països llatinoamericans a no trencar els llaços que mantenen amb l'Estat asiàtic i va condemnar la recent petició formulada per Washington perquè deixin de mantenir relació amb Pyongyang. Un portaveu de la cancelleria nord-coreana va afirmar que «aquest comportament coercitiu dóna mostra d'un egoisme i arrogància extrems per part dels Estats Units». Aquesta petició s'emmarca a la recent sol·licitud plantejada pel vicepresident nord-americà, Mike Pence, que durant una visita a Santiago la setmana passada va demanar obertament a Xile, Brasil, Mèxic i Perú que tallin tot tipus de relació diplomàtica i comercial amb Corea del Nord.

Segons el portaveu que va citar KCNA, el comportament de Washington és una mostra d'intervencionisme en assumptes domèstics d'estats sobirans, i constitueix una violació del dret internacional que tan sols «busca aconseguir beneficis (per a EUA) sacrificant en el camí la resta del món».

El portaveu nord-coreà va assegurar que el règim de Kim Jong-un continuarà millorant les seves relacions amb diversos països basant-se en els principis d'amistat, autosuficiència i pau.

També va instar les quatre nacions a rebutjar aquesta petició assegurant que «tots els països cauran víctimes de l'intervencionisme nord-americà en l'àmbit de la política domèstica si compleixen o aproven les sancions del Consell de Seguretat de l'ONU impulsades per EUA».