La diputada de la CUP al Parlament Mireia Boya ha assegurat avui que la formació anticapitalista es planteja no acudir a la manifestació contra els atemptats convocada per a dissabte que ve 26 a Barcelona si acudeix el rei Felip VI o el president del govern espanyol, Mariano Rajoy.

La CUP està "esperant detalls" d'aquesta mobilització, que han convocat l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat, que han fet una crida a la ciutadania perquè acudeixi massivament a aquesta mobilització de rebuig al terrorisme amb el lema "No tinc por".

En una entrevista en Catalunya Ràdio, Boya ha explicat que a la CUP li hauria agradat que aquesta manifestació hagués estat convocada per la societat civil, per la ciutadania, i ha subratllat que no vol que es produeixi una imatge com la de divendres passat, dia 18, quan els Reis, Rajoy i altres autoritats espanyoles i catalanes van encapçalar el minut de silenci a la plaça de Catalunya de Barcelona en homenatge a les víctimes dels atemptats de la Rambla i Cambrils (Baix Camp).

"El rei no és benvingut per a nosaltres", ha declarat la diputada de la CUP, tant perquè aquesta formació és republicana com per "les relacions d'amistat i econòmiques" que, segons la seva opinió, mantenen la monarquia espanyola i les del Golf Pèrsic, com la Qatarí o la dels Emirats Àrabs, "que són les que estan finançant" el terrorisme".

"Aquestes monarquies estan finançant i donant armes a Daesh, que són els culpables del que va succeir dijous a Barcelona", ha remarcat.

La CUP considera "una hipocresia enorme" que el Rei Felip VI "vingui a passejar-se" a Barcelona com a mostra de suport després dels atemptats quan, segons ha dit, està "contribuint a finançar el terrorisme de caire islàmic".

"M'agradaria que aquesta gent no encapçalés aquesta manifestació", ha postil·lat Boya, que ha rebutjat que en la pròxima mobilització de Barcelona torni a reproduir-se "una imatge d'imperialisme i de capitalisme econòmic que està contribuint a finançar justament als autors de l'atemptat de dijous".

Mireia Boya, d'una altra banda, ha afirmat que després dels atemptats gihadistes s'ha evidenciat que Catalunya "ha actuat com a estat, independentment de l'Estat espanyol, que ha tingut un paper molt i molt secundari, a remolc del Govern català".

També ha destacat la solidaritat de la societat catalana: "Ens hem de sentir orgullosos de com va reaccionar la gent després de l'atemptat", ha recalcat.