Un jove de 23 anys va apunyalar ahir vuit persones en un atac indiscriminat al centre de la ciutat siberiana de Surgut. L'atacant va ser abatut per la policia, que ara per ara no considera que el mòbil de l'agressió sigui una motivació terrorista, tot i que Estat Islàmic ja l'ha reivindicat. Totes les víctimes van ser hospitalitzades amb ferides de diversa gravetat, segons va assenyalar un comunicat del Comitè d'Instrucció (CI) de Rússia, i, segons les últimes dades oficials, quatre de les víctimes es troben en estat greu.

L'agressor és un veí de la ciutat nascut l'any 1994, segons va identificar el CI, que va anunciar que revisarà els seus antecedents mèdics per esbrinar si tenia algun tipus de malaltia psiquiàtrica.

L'atac es produeix l'endemà d'episodis similars ocorreguts a Finlàndia i Alemanya.

Identifiquen l'atacant de Turku

L'altre apunyalament que va tenir lloc divendres en una zona cèntrica de la ciutat de Turku, al sud-oest de Finlàndia, en el qual van ser assassinades dues persones i sis van resultar ferides, va ser perpetrat per un jove gihadista mar-roquí de 18 anys, segons va confirmar ahir la policia finlandesa.

Després d'identificar i interrogar l'agressor, les autoritats van haver de disparar-li a la cuixa per tal d'aturar-lo. El van detenir poc després de l'atac, i llavors les autoritats van constatar que el mòbil era terrorista.

En un comunicat, la policia va informar que les dues víctimes mortals i diversos ferits són de nacionalitat finlandesa, però també hi ha un ferit de nacionalitat italiana i dos suecs. Poc després d'aquests fets, una altra persona va morir a Wuppertal (oest d'Alemanya), després de ser apunyalada en una baralla on el seu germà va quedar ferit. Ahir les autoritats van detenir dos adolescents de 14 i de 16 anys que hi estarien implicats. La policia, però, va descartar que es tractés d'un assumpte relacionat amb el terrorisme.