L'exfiscal general veneçolana Luisa Ortega, destituïda per l'Assemblea Nacional Constituent (ANC) del seu país, i el seu marit, el diputat Germán Ferrer, van arribar ahir a Bogotà procedents d'Aruba, segons Migració Colòmbia.

Ambdós van realitzar els cor-responents tràmits migratoris davant les autoritats colombianes. També van acompanyar la fiscal l'exdirectora del seu despatx, Gioconda González, i el fiscal anticor-rupció, Arturo Vilar Esteves.

Hores abans, Luisa Ortega havia intervingut per via telefònica en la Cimera de Procuradors i Fiscals d'Amèrica Llatina, que ahir va cloure a la ciutat mexicana de Pobla, i va atribuir la suposada «persecució sistemàtica» del Govern de Nicolás Maduro cap a ella i personal del ministeri Públic al procés pels suborns de la firma brasilera Odebrecht.

«És el fet de corrupció més important a la regió i això els té molt preocupats i angoixats perquè saben que tenim la informació i el detall de totes les operacions i sumes i personatges que es van enriquir», va afirmar l'exfiscal, i va advertir que la recerca «involucra el senyor Nicolás Maduro i el seu entorn».

El dia 5 d'agost passat Ortega va ser destituïda del seu càrrec per l'ANC, que la va acusar d'haver comès «actes immorals». El cas pel qual va ser apartada de la fiscalia implica suborns per part de la firma brasilera Oberbrecht a funcionaris de la regió, i que, segons ella, implica el mateix president veneçolà i el seu entorn proper.