L'agent dels Mossos d'Esquadra que dijous passat va abatre quatre terroristes a Cambrils (Baix Camp) és un policia amb onze anys d'experiència a la policia catalana, que va actuar després que els assaltants envestissin una companya seva en un control policial en aquesta localitat.

Segons han informat a Efe fonts policials, l'agent, del qual els Mossos d'Esquadra no volen donar dades personals per motius de seguretat, té onze anys d'experiència al cos de la policia autonòmica.

Els terroristes, que anaven en un Audi 3, van atropellar la matinada de dijous a divendres una mossa establerta en un dels 800 punts de control policial disposats a tot Catalunya després de l'atemptat de la Rambla i també es van emportar per davant mitja dotzena de veïns, un dels quals va acabar morint.

L'agent company de la mossa envestida va abatre a quatre dels cinc terroristes de Cambrils, mentre que el cinquè va aconseguir fugir i apunyalar un home a la cara, fins que va ser tirotejat mortalment per una altra patrulla policial.

Els terroristes de Cambrils simulaven portar cinturons amb explosius i ganivets, amb la qual cosa els Mossos investiguen si pretenien cometre un atemptat apunyalant a diverses persones, inspirant-se en altres atacs ocorreguts recentment a d'altres ciutats europees.

El major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha mostrat des del primer moment tot el seu suport a l'agent que va abatre a quatre dels terroristes, en reconèixer que «matar quatre persones, malgrat que siguis un professional, no és una qüestió fàcil de pair».