Els Mossos d'Esquadra van anar ahir a la mesquita de Ripoll per buscar pistes sobre l'imam Abdelbaki És Satty i van recollir mostres al lloc on solia asseure's i als espais més freqüentats pel sospitós, segons va informar a Efe el secretari de la comunitat musulmana.

Segons van informar fonts de la lluita antiterrorista, els agents van anar a la mesquita per portar a terme gestions pròpies de la investigació dels atemptats de Catalunya, tot i que no es tracta d'un escorcoll.

Els investigadors sospiten que l'imam, que està desaparegut, hauria tingut un paper clau en la cèl·lula terrorista, integrada per dotze persones, que ja han estat identificades.

Segons el secretari de la comunitat Annur, Hammou Minhaj, els policies van estar a l'interior de la mesquita menys de deu minuts i li van preguntar on solia seure l'imam, quins espais eren els que més freqüentava i si hi havia pertinences seves.

Tot seguit van agafar mostres en aquestes zones i van abandonar la mesquita.

L'imam es troba desaparegut des de dies abans dels atemptats de dijous passat a Barcelona i Cambrils. La policia intenta confirmar si és un dels morts en l'explosió de la casa d'Alcanar on la cèl·lula preparava les bombes amb què pretenia cometre de manera immediata un o diversos atemptats de més magnitud a la capital catalana.

Els Mossos d'Esquadra ja van escorcollar divendres passat a la nit l'habitatge de l'imam a Ripoll, que no té antecedents per terrorisme.