La comunitat musulmana de Catalunya es va manifestar ahir a la tarda a Barcelona, acompanyada per més de 148 entitats i al voltant de 1.300 assistents, segons estimacions de la Guàrdia Urbana, per condemnar «la barbàrie i la desraó» dels terroristes que van atemptar a Barcelona i Cambrils.

La portaveu de la Fundació Ibn Battuta, Míriam Hatibi, va llegir a la plaça de Catalunya el manifest i va afirmar que «tenim un veritable problema que no hem d'amagar» quan «un jove que ha nascut o ha arribat des de petit a Catalu-nya es rebel·la contra el seu país».

En aquest sentit, la comunitat musulmana va demanar a les autoritats que «parlem clarament de com afrontar el futur» i com podem incloure aquests joves perquè «sentin que Catalunya és la seva terra, de manera que siguin capaços de rebutjar qualsevol missatge radical o extremista».

«Els musulmans que vivim a Catalunya només podem donar les gràcies a Catalunya pel vostre suport, gràcies per venir avui [ahir per al lector], per voler acompa-nyar-nos en aquest moment tan important», va expressar Chaib a l'escenari de la plaça de Catalunya i des d'on va sortir la manifestació que va recórrer el tram de la Rambla on va tenir lloc l'atropellament massiu de Barcelona.

La manifestació de dissabte, encapçalada per la ciutadania

Precisament, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va assegurar ahir que la manifestació convocada per a dissabte de rebuig als atemptats terroristes amb el lema «No tinc por» estarà encapçalada per la ciutadania, especialment pels col·lectius que han estat directament afectats com els serveis d'emergència, cossos de seguretat o comerciants. Així ho va avançar diumenge a la nit l'alcaldessa a Tele 5 i ahir ho va tornar a reiterar. Colau també va afegir que els representants de les institucions se situaran en segona o tercera fila, i que encara està per decidir el lloc concret. Fonts de l'Ajuntament van assegurar que la manifestació de dissabte està impulsada per les institucions però que els ciutadans tindran tot el protagonisme.